Containers modelleren met 3D cel in RFEM


Zie ook het artikel op dlubal.com 


Containers modelleren in RFEM


Met de functie Hulpmiddelen>"Model -Staven genereren " → "3D Cel", is het eenvoudig om een rekenmodel te modelleren van een container of vergelijkbare constructie in RFEM rekensoftware

(zee-containers, kantoorunits, stacaravans, etc.) met regelmatige en onregelmatige verdelingen van de staven en cellen


3D container genereren met RFEM rekensoftware


Door het overzichtelijke dialoogvenster kunt u de grootte,aantal en de verdelingen van de velden kiezen en voor de verschillende onderdelen van de container de doorsnedes.

3D container configureren staven en verdelingen in RFEM rekensoftware


De tussen-afstanden van de velden bij onregelmatige verdeling en openingen kunnen geconfigureerd worden in het volgende dialoogvenster voor alle 6 zijdes van van de containerconstructie.


3D Container genereren met 3D cel in RFEM rekensoftware staven genereren openingen definiëren


3D Container genereren met 3D cel in RFEM rekensoftware staven genereren openingen front


Beplatingen 


De zijdes van de 3D container zijn kunnen voorzien worden van trapeziumvormige platen en kunnen worden meegenomen in de berekening. Het is de meest eenvoudige manier om deze te berekenen met een orthotropisch vlak met type Orthotroop > Trapeziumvormige plaat.

Met de functie > "Model - Vlak genereren " > "Vlakken van cellen", Is het mogelijk om de cellen van de container snel af te dekken met de gegeneerde platen.


3D Container genereren met vlakken van 3D cel in RFEM rekensoftware3D Container vlakken genereren van 3D cel in RFEM rekensoftware


3D Container genereren vlakken selecteren


Het is mogelijk om hijs ogen te modelleren door staven te verdelen in vlakken bij de hoek-knopen en daarin openingen te genereren. De door de-gebruiker-gedefinieerde hoekpunten kunnen worden opgeslagen in de Block Manager.  Deze kunnen snel worden toegevoegd. 


3D Container genereren hijsoog modelleren in RFEM rekensoftware


Het Grafische resultaat van de container ziet er als volgt uit. 


3D Container genereren in RFEM rekensoftware