Gecombineerde liggers van verschillende materialen modelleren in RFEM

Liggers van verschillende materialen kunnen berekend worden op verschillende manieren

De meest aangewezen methode is een betonnen plaat te modelleren en dan de HEA eronder te "hangen" eventueel als "rib.

Zie de bijgevoegde link.:https://www.dlubal.com/en/support-and-learning/support/knowledge-base/001411

Je kan ook de module SHAPE-MASSIVE gebruiken om zo een doorsnede te definieren

Zie de bijgevoegde link :https://www.dlubal.com/en/support-and-learning/support/product-features/000409

Om dit soort samengestelde beton/staal doorsnedes te controleren zul je EC4 nodig hebben.

Dit zit in het programma van dlubal COMPOSITE BEAM

Zie bijgevoegde link: https://www.dlubal.com/en/products/stand-alone-structural-analysis-software/composite-structures/composite-beam