Importeren van een .IFC, STP, IGS, STEP of SAT - bestand in RFEM 5

In RFEM 5 is het mogelijk om CAD en BIM modellen te importeren door middel van .ifc, .stp, .step, .igs, .iges and .sat bestanden. RFEM 5 kan het analytische model extrapoleren om alle benodigde informatie te verkrijgen voor de constructieve analyse. Voor de import van STP en IGS bestanden is de add-on module RF-LINK benodigd

Voor meer informatie over het gebouw informatie model: Meer lezen over BIM-modellen

U dient de volgende stappen te doorlopen voor de import van een CAD/BIM model voor een goed resultaat :

Wanneer een nieuw model aangemaakt wordt(NIEUW MODEL> ALGEMENE GEGEVENS) , ga naar de TAB >OPTIES vink “Inschakelen CAD/BIM model”

BIM import IFC in RFEM rekensoftware vanuit tekla

BIM import IFC in RFEM rekensoftware vanuit tekla

Afbeelding 1: inschakelen CAD/BIM model.

Nadat er een nieuw model gecreëerd is , Naar de  Project Navigator > CAD/BIM model, en klik op 1 van de 2 beschikbare knoppen ( bij 2) (.IFC or .STEP):

BIM import .IFC en .STP in RFEM rekensoftware vanuit tekla

Afbeelding 2: Project Navigator - CAD/BIM model.

Het volgende venster verschijnt:

.ifc en .step importeren in RFEM rekensoftware

Afbeelding 3: Open an .IFC or .STEP bestand.

BIM import IFC in RFEM rekensoftware vanuit tekla

Afbeelding 4: Selectie van het modeltype.

Door OK te klikken, herkent RFEM alle knopen, lijnen, materialen, doorsnedes, staven,ondersteuningen,vlakken en solids.

Overzetten van CAD model naar rekensoftware RFEM

Afbeelding 5: 1D element model (.IFC) geïmporteerd in RFEM.

1D en 2D elementen model in RFEM import

Afbeelding 6: 1D en 2D elementen model (.IFC) geïmporteerd in RFEM.

3D model import in rekensoftware RFEM

Afbeelding 7: 3D elementen model (.STEP) geïmporteerd in RFEM.

3D model omzetten in RFEM rekensoftware

Afbeelding 8: 3D elementen model (.STEP) omgezet in RFEM.