Checklist Import RFEM 5 bestand in RFEM 6


Dit artikel beschrijft een aantal zaken, waar u op moet letten bij het importeren van een RFEM 5 bestand in RFEM 6. Van RFEM 5 is een viewer beschikbaar. Het is handig om de RFEM 5 te installeren en het model met RFEM 6 te vergelijken.


Algemeen


Zet de weergave van eventuele hulpobjecten AAN. Hulpobjecten zijn bijvoorbeeld Maatvoeringen, Gebouwrasters of Hulplijnen.



Stel vervolgens de juiste norm en eventuele addons in via de 'Algemene gegevens'.





Definieer vervolgens de eventuele klimatologische lasten zoals Wind en Sneeuw op de RFEM 6 manier, via de Lastwizards, zie ook: https://www.dlubal.com/en/downloads-and-information/documents/online-manuals/rfem-6/000070.


Eventuele tolerantie problemen kunt u als volgt oplossen: https://mscengineering.freshdesk.com/a/solutions/articles/8000112705.


Controleer vervolgens per belastinggeval de resultaten van bijvoorbeeld de reactiekrachten en de vervormingen van RFEM 6 en RFEM 5 via de Viewer.


Zet de Resultaat Combinaties UIT. Deze omhullende combinaties zijn in RFEM 6 vervangen door de Ontwerpsituaties, zie ook: https://www.dlubal.com/en/downloads-and-information/documents/online-manuals/rfem-6/000252.



Verwijder eventueel de bestaande, geïmporteerde belastingcombinaties.


Opmerking: De Combinatie Wizard zal nieuwe Belastingcombinaties genereren, die mogelijk precies hetzelfde zijn als de geïmporteerde belastingcombinaties.



Geen automatische conversie voor gedeactiveerde objecten


Objecten zoals staven, vlakken, materialen en steunpunten die in RFEM 5 gedeactiveerd, dienen in RFEM 6 via een NIEUWE constructiewijziging gemodelleerd te worden. De conversie dient met de hand gedaan te worden. Er is wel een conversie voor gewijzigde objecten waarbij bijvoorbeeld de stijfheid is aangepast.


Er is geen automatische conversie in RFEM 6 voor gedeactiveerde objecten omdat er een verbetering is doorgevoerd in RFEM 6. De selectie van objecten kan nu opgeslagen worden in een Objectselectie van RFEM 6.



Addon Steel Design for RFEM 6

Als u een staalcontrole van uw bestaande stalen liggers wilt uitvoeren, dan is het noodzakelijk om bijvoorbeeld de juiste kip en/of kniklengte voor de staaf, of staafverzameling in te geven.


Hiervoor dient u de 'Ontwerpeigenschappen' voor u staven, of staafverzamelingen aan te zetten.



Definieer vervolgens de knik- en kiplengtes op de nieuwe RFEM 6 manier: https://www.dlubal.com/en/downloads-and-information/documents/online-manuals/rfem-6-steel-design/000101.