Grafische sjablonen toepassen in het berekeningsrapport

Van bijna alle objecten in RFEM 6 kunnen grafische afbeeldingen gemaakt worden. Deze grafische afbeeldingen kunnen gebruikt worden om een grafisch sjabloon te maken van de weergave van een object. Een object, zoals een staaf, staafverzameling, een vlak of een knoop.

Met het grafische sjabloon is het eenvoudig om gestandaardiseerde afbeeldingen van objecten in het berekeningsrapport toe te voegen.

Een voorbeeld van een gewapend betonnen ligger:

Zie ook het artikel: https://mscengineering.freshdesk.com/a/solutions/articles/8000112700. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je wapeningsverdeling kunt tonen.

Van een staaf met wapening hebben wij bijvoorbeeld de volgende afbeelding gemaakt.

Van deze afbeelding kan een sjabloon gemaakt worden door de bovenstaande stappen 1 en 2 uit te voeren. Stap 2 is 'Afdrukken Weergave naar Sjabloon'.

Als dit is gelukt, dan kunnen wij in het grafische scherm waarbij het hele model wordt getoond, 'Afbeeldingen afdrukken naar Afdrukrapport' selecteren.

In het dialoogvenster 'Grafische Afdruk - Verstuur naar Rapport' is nu een nieuw tabblad 'Grafische Sjablonen' zichtbaar.

Op dit tabblad worden al mijn bestaande sjablonen getoond. In onderstaand voorbeeld zijn er sjablonen voor betonnen liggers, stalen knopen, vlakwapening, kipsteunen op stalen liggers, en vakwerken.

In bovenstaand scherm selecteer ik optie 1: Staven | Wapeningslayout Ligger'. RFEM 6 geeft aan dat er twee objecten zijn die aan de voorwaarden voldoen. Voor deze objecten wordt het grafische sjabloon toegepast.

Op tabblad 'Algemeen' kunnen wij een afdrukvoorbeeld vinden van de layout van de wapening voor alle liggers in ons model.

Drukken we op [Bewaar en Toon] dan worden de afbeeldingen toegevoegd aan het berekeningsrapport.

Bovenstaand beschreven principe werkt voor alle objecten in RFEM 6.

Via het menu > Opties > Grafische Sjablonen kunt u een overzicht vinden van uw grafische sjablonen.