Trillingscontrole uitvoeren in Timber Design

De controle van de trilling gaat via een speciale ontwerpsituatie in Timber Design, die niet via de normale ontwerpsituaties wordt aangemaakt.

Stap 1) Maak een BGT - Trillingen Ontwerpsituatie

Maak een nieuwe Ontwerpsituatie BGT - Karteristiek en hernoem deze naar BGT - Trillingen

Stap 2) Selecteer de relevante combinaties van de Ontwerpsituatie voor trillingen

Ga naar het tabblad voor Belastingcombinaties en deselecteer de combinaties met geringe massa. Als je lange-termijn lasten hebt met relatief veel massa, zoals bibliotheeklasten dan kun je een Quasi-Blijvende Ontwerp Situatie gebruiken.

Stap 3) In Timber Design tabel > Invoergegevens selecteer 'Ontwerpsituatietype' BGT - Trilling voor OS 6.

Stap 4) Controleer de maximale trilling

De trilling wordt gecontroleerd op de volgende wijze: https://www.dlubal.com/en/support-and-learning/support/knowledge-base/000694

Met als volgende resultaat in RFEM 6.