Wapeningsverdeling | -layout Weergeven en Afdrukken

In RFEM 6 en RSTAB 9 kun je met de addon Concrete Design for RFEM 6 | RSTAB 9 de wapening in staven laten bepalen. Dit betreft zowel de beugelwapening als de langswapening. De gebruiker kan de toegepaste wapening bekijken door op een staaf, staafverzameling of staafvertegenwoordiger te dubbelklikken en de tabbladen 'Beugelwapening' of 'Langswapening' te bekijken.

In het onderste scherm is een weergave van de wapening te zien. Deze weergave is hetzelfde als in RFEM 6 | RSTAB 9 wanneer men de optie 'Staafwapening' in 'Types for Betonontwerp' in de Navigator Weergave AANzet.

Het nadeel van deze weergave is de onduidelijk ligging / layout van de bijlegwapening en de positionering van de beugel hoh-afstanden. Druk daarom op de knop 'Toon Wapeningsverdeling'.

Het volgende venster wordt getoond: (De hoh-afstanden worden loodrecht op de staafas weergegeven)

Het is mogelijk om deze weergave direct naar het Afdrukrapport te sturen via de knop rechtsonderin het dialoogvenster.