Berekening in de Cloud | Cloud Computing

In RFEM 6 kunt u modellen laten berekenen in de cloud. Volgens Microsoft betekent dit:

Eenvoudig gezegd is cloudcomputing het leveren van computingservices, inclusief servers, opslag, databases, netwerkfuncties, software, analysefuncties en intelligentie, via internet ('de cloud') waarmee u snellere innovatie, flexibele resources en schaalvoordelen krijgt.

Dlubal Software heeft voor u ook de mogelijkheid gemaakt om uw modellen te laten doorrekenen op de servers van Microsoft Azure rekenplatform.

Ga naar RFEM 6, open het menu en selecteer 'Berekenen' > 'Berekening in Cloud...'

Het volgende dialoogvenster wordt beschikbaar:

Via het 'Machine Type' kunt u kiezen tussen 'Automatically' of 'Microsoft Azure'.

Selecteer 'Automatisch' en druk op de knop [Berekening in Cloud].

Het volgende venster wordt weergegeven.

Als u vervolgens inlogt op uw Dlubal Extranet account, zie ook: https://mscengineering.freshdesk.com/support/solutions/articles/8000048991-inloggen-op-extranet-account-bij-dlubal, dan kunt u bij  Webservice & Cloud de status van de berekening bekijken.