Lasten op niet-coplanaire constructies

Definieer een vlak dat wordt gebruikt om de last aan te brengen. Je kunt dit doen door 4 hoekknopen rond je constructie te maken.

Ga naar Invoegen→ Lastwizards→ Staaflasten van vlaklastwizard. Geef de richting en grootte op in het tabblad Hoofd.

Selecteer het tabblad Geometrie en selecteer de hoekpunten die eerder zijn gemaakt.

Selecteer het tabblad Toleranties en voer een afstand in die de volledige breedte/hoogte van de constructie omvat. Klik op [Oké] om af te sluiten.

Klik met de rechtermuisknop op de vlaklast en selecteer ‘Geef separaat weer’. De vlaklast wordt nu weergegeven als staaflast.