Initiële stijfheid van een staalverbinding berekenen

U kunt de initiële stijfheid van een staafaansluiting in een stalen knoop laten berekenen door RFEM 6 | Steel Joints. Bij de definitie van de Stalen Knoop selecteer bij de Aanvullende Berekening 'Initiële Stijfheid | Geen Interactie'.

De Stijfheidsberekening Configuratie instellingendialoog ziet er als volgt uit:

In het tabblad 'Staven' dient u per staafaansluiting het type stijfheidsberekening aan te geven: (N)ormaalkracht, Buigend Moment My of  Buigend Moment Mz. Het is ook mogelijk om meerdere types te berekenen zoals N, en My.

Via de knop 'Resultaten Stijfheidsberekening Weergeven' kunt u de stijfheidsberekening uitvoeren.

Na een succesvolle berekening kunt u in de tabel 'Stijfheidsberekening' de stijfheid per staaf controleren.