Hoe kan ik Tekla modellen im- en exporteren?

Vanaf versie 6.02.0060 is het mogelijk om Tekla Structures modellen gemaakt in versies 2021 en 2022 in RFEM 6 te importeren of te exporteren vanuit RFEM 6.

Voor deze uitwisselen dient in RFEM 6 de webservice via het menu > opties > programmaopties... > tabblad 'Opties' > webservice AAN te staan.

Het stappenplan om de Tekla plugin te installeren is als volgt:

Ga naar C:\Program Files\Dlubal\RFEM 6.xx\tools\TeklaAddIn en start de toepassing 'setup'.

De setup wordt vervolgens gedraaid en in Tekla verschijnt in het lint het volgende:

Via de knop 'Conversion Tables' kunnen de profielen en materialen in Tekla van je project geconverteerd worden naar RFEM profielen cq. materialen.

Bijvoorbeeld: HEB wordt HEB $1 | EN 10365:2017 | ArcelorMittal (2018) in RFEM 6.

Gebruik de import en export knop om het model te exporteren naar RFEM 6 of modellen uit RFEM 6 in Tekla te importeren.

Kies vervolgens het juiste model: Phyiscal model is het CAD/Teken-model. Analytical is het rekenmodel van Tekla.

Tekla CAD-model:

Tekla Rekenmodel:

RFEM 6 model: