Hoe kan ik installaties voor RFEM 6 en RSTAB 9 via het netwerk distribueren?

De installatiepakketten kunnen worden gedistribueerd via een MSI-bestand (Windows Installer Package). Hiervoor moet eerst het MSI-bestand uit het installatiepakket worden uitgepakt.

Voer hiervoor setup.exe uit met de parameter "/ E" (RFEM_6.02.0007.exe / E). Voor het voorbeeld in Afbeelding 01 is het RFEM-installatiebestand gekopieerd naar station C: \ Temp. Na het uitpakken vindt u een nieuwe map met de titel "ProgramVersionNumber_Architecture" in hetzelfde pad. Voor het voorbeeld in Afbeelding 01 is een map gemaakt met de naam "Dlubal_RFEM_6.02.0007".

De installatie kan dan vanuit deze map worden gestart met het commando "msiexec -i package name.msi". Als u de taal ook op Nederlands wilt instellen, is de opdracht als volgt:

msiexec / i Dlubal_RFEM_64bit.msi TRANSFORMS=:1043.mst / quiet

Als u het -q (= -quiet) commando gebruikt, wordt de installatie uitgevoerd zonder de gebruikersinterface.

Houd er rekening mee dat de opdrachtprompt wordt gestart door met de rechtermuisknop te klikken en de snelmenuoptie "Als administrator uitvoeren" te gebruiken. In sommige gevallen kan het voorkomen dat het EXE-bestand na het uitpakken in de beveiligingsinstellingen van het bestand op Unblock moet worden gezet. Vervolgens kan het bestand ook worden uitgepakt.

De Nederalndse versie wordt geïnstalleerd met de parameter "TRANSFORMS = 1043.mst". Als u de Engelse versie wilt installeren, moet u deze parameter weglaten.

U vindt gedetailleerde informatie over alle opdrachten en taal-ID's in het volgende:

1031 - Duits

1033 - Engels (VS)

1036 - Frans

1034 - Spaans

2070 - Portugees

1040 - Italiaans

1043 - Nederlands

1029 - Tsjechisch

1045 - Pools

1049 - Russisch

2052 - Chinees (vereenvoudigd)