BIM Link met IDEA werkt niet

Het komt voor dat de BIM link naar IDEA StatiCa niet meer werkt of nog niet werkt. Dit komt doordat er extra nieuwe versie van de CAD of FEA is geïnstalleerd. IDEA StatiCa kan deze BIM link niet automatisch updaten.

Het volstaat meestal om de laatste patch van IDEA StatiCa te downloaden en te installeren.

https://www.ideastatica.com/product-downloads

Wanneer dat niet werkt kun je handmatig de BIM Link installeren voor de laatste versie van de CAD of FEA software.

Ga naar C:\Program Files\IDEA StatiCa\StatiCa 20.1

in deze folder kun je zoeken naar : '.bat' bestanden.

De desbetreffende BIM link voor bijvoorbeeld Tekla Structures 2019i heet Idea4Tekla2019i.bat

Wanneer je dat bestand als 'run as admin' installeert, wordt de BIM link geinstalleerd.