IDEA StatiCa Checkbot voor Tekla Structures (BETA)

https://www.ideastatica.com/support-center/idea-statica-checkbot-for-tekla-structures

Met deze plug-in voor Tekla Structures kunt u stalen verbindingen exporteren naar IDEA StatiCa Checkbot. U kunt een willekeurig aantal verbindingen selecteren, Inaden en in één keer controleren volgens Eurocode, AISC, enz. U krijgt een duidelijke OK/ Niet OK, voor al uw verbindingen en kunt deze snel optimaliseren.

IDEA StatiCa Checkbot is alleen beschikbaar voor een geselecteerde groep testers. Als je een van hen wilt zijn, vul dan het aanvraagformulier in. U ontvangt het installatiebestand van de plug-in via e-mail.

1 Plug-in activeren

Installeer de Checkbot for Tekla Structures-plug-in (installatie-instellingen afzonderlijk per e-mail)

Zorg ervoor dat u de ondersteunde versie van Tekla Structures gebruikt (aanbevolen Tekla Structures 2020)

De weergegeven tabel toont u de status van de installatie.

Houd er rekening mee dat u een internetverbinding nodig heeft om met de Checkbot-plug-in te werken.

Plug in Checkbot Tekla Structures IDEA Connection

Wanneer u Tekla Structures opent, is er een nieuw tabblad IDEA StatiCa toegevoegd aan het bovenste lint met het Checkbot icoon

2 Plug-in gebruiken

Open het bijgevoegde project (onder dit artikel) in Tekla Structures. Kies vervolgens IDEA StatiCa in het bovenste lint en open de Checkbot.

In het tabblad 'LOAD' kunt u de verhogingen van snedekrachten aanpassen als belastingspercentage op basis van de weerstand van de aangesloten staaf, de standaardwaarden worden aanbevolen.

Instellingen van  belastingpercentages aangesloten staaf

Kies de gewenste norm en klik op Bulk om de selectie van de verbindingen voor norm-controle te starten.

Plug in Checkbot Tekla Structures IDEA Connection

Selecteer de verbindingen die u wilt exporteren  en druk op de spatiebalk om te bevestigen. Er is een controle op ontbrekende lassen, waardoor ze automatisch worden toegevoegd aan de niet-verbonden platen. Klik op Nee, aangezien er geen ontbrekende lassen zijn in dit project.

Tekla Structures bulk selectie in IDEA CONNECTION Checkbot

Alle verbindingen worden geïmporteerd naar het tabblad Checkbot. Selecteer elke verbinding in de lijst en activeer het ontwerpbelasting-scenario van de vereenvoudigde belasting door op de symbolen voor interne krachten te klikken. Meervoudig klikken verandert de richting van de snedekrachten. De dragende staaf wordt automatisch geselecteerd.

Plug in Checkbot Tekla Structures IDEA Connection

Als u klaar bent met het instellen van de lasteffecten, voert u de CBFEM-cloud berekening uit met het commando Berekenen voor de geselecteerde verbinding of voor alle verbindingen tegelijk.

Plug in Checkbot Tekla Structures IDEA Connection

Wanneer de berekening is voltooid, kunt u door de algemene resultaten van alle componenten bladeren, zoals platen, bouten, lassen, enz.

Algemene berekening in Checkbot IDEA CONNECTION

Om de details van de CBFEM-analyse te zien en om het rapport af te drukken, klikt u op het commando Bekijken om de verbinding te openen in IDEA StatiCa Viewer ( online)

In het Viewer-tabblad Check kunt u door de gedetailleerde resultaten bladeren, bijv. voor lassen en 'equivalente spanningen'.

OPMERKING: Als je de resultaten hier niet ziet, zijn ze niet geüpload vanuit de Checkbot. Klik op de knop Berekenen om de berekening in de viewer te herhalen.

Ga ten slotte naar het tabblad Rapport. Hier kunt u de inhoud wijzigen die in het rapport moet worden afgedrukt. Selecteer het in de lijst en klik op Rapport maken. Het rapport wordt gegenereerd en kan worden afgedrukt naar pdf of papier met de opdracht Rapport afdrukken.

In het Viewer-tabblad Project kunt u ook het IDEA StatiCa-bestand voor de desktopapplicatie Connection downloaden en een 3D DWG-bestand van de enkele verbinding genereren.

Verbindingen die de norm-controle niet hebben doorstaan, kunnen in het Tekla Structures-model worden gewijzigd, gesynchroniseerd en opnieuw worden berekend. De functie Synchroniseren werkt de modelgegevens bij, zoals plaatdikte, positie en aantal bouten, lasafmetingen, enz. U kunt één geselecteerde verbinding of de hele lijst tegelijk synchroniseren en berekenen.

Bekende beperkingen voor Checkbot voor Tekla Structures

Voorlopig werkt de Checkbot voor een breed scala aan verbindingen / verbindingen. Houd echter rekening met de nog niet compleet ondersteunde functionaliteit.

Bulk selectie

De bulkselectiefunctie identificeert mogelijk niet alle verbindingen correct, of importeert niet alle relevante entiteiten (platen, bouten, lassen). Gebruik in dergelijke gevallen de optie 1)

De dragende staaf wordt automatisch gekozen. Momenteel is de enige manier om dit te wijzigen, in plaats daarvan de selectie Eén te gebruiken, dan is dit de eerste geselecteerde staaf

Er kunnen maximaal 30 unieke belasting gevallen parallel worden berekend, het kan zijn dat u vertraging oploopt in berekeningstijden boven deze limiet.

Viewer

Een verbinding die is berekend in de Checkbot en vervolgens geopend in de Viewer vereist herberekening, de resultaten worden niet opgeslagen. Er is misschien geen duidelijke indicatie van de richting van invoerbelastingen in de viewer.

Importeren

Het importeren van lasten rechtstreeks vanuit het CAD-model wordt momenteel niet ondersteund.

Ook deze beperkingen voor de algemene BIM-link kunnen ook van toepassing zijn