Licentiebeheer in IDEA StatiCa met license.exe in versie 20.

Voor het correct beheren van de licenties van versie 20 van IDEA Statica in een organisatie met meerdere gebruikers of meerdere licenties is het handig om license.exe van IDEA te installeren op een makkelijke plaats zoals bijv. het bureaublad.

Met License.exe kunt u makkelijk handmatig de licentie uitloggen wanneer deze benodigd is voor een collega.

Ook kan met License.exe gewisseld worden van benodigde module.

Installeren van license.exe

• De gebruiker moet license.exe gebruiken om handmatig uit te loggen.

1)    Ga met windows explorer naar C:\Program Files\IDEA StatiCa\StatiCa 20.0 en zoek naar license.exe

2)    maak er een snelkoppeling van naar je bureaublad

license.exe installeren IDEA statica

Handmatig uitloggen met License.exe

1. Open license.exe
  2. Klik op SIGN OUT

license.exe uitloggen uit IDEA statica

Verschillende modules kiezen in licensemanager

• Bij meerdere beschikbare modules ( bijv. 1 x Concrete Enhanced en 2 x Prestressing Enhanced)  in de licentiepool checkt de 1e ingelogde gebruiker alle mogelijke modules uit naar zijn werkstation ( bijv. 1 x Concrete Enhanced en 1 x Prestressing Enhanced ) Dit kan resulteren in het niet starten van versie 20 voor de 2e gebruiker. Versie 20 wil namelijk ook 1 x Concrete Enhanced en 1 x Presstressing Enhanced starten voor de 2e gebruiker. Je leest hier hoe je per gebruiker het uitchecken van de verschillende modules kun instellen.

Modules wisselen in IDEA Statica

via my.ideastatica.com  kunnen alle gebruikers zien welke gebruiker welke module in gebruik heeft.