Licentiemeldingen IDEA Statica versie 20.0

INHOUDSOPGAVE

Versie 10.1 en Versie 20

• Hetzelfde aantal licenties voor versie 10.1 zijn ook beschikbaar in versie 20. Versie 10.1 blijft nog onderhouden tot 06. 2021.

Activatiemail gebruiker (afmaken van de gebruiker met een wachtwoord).

• De activatie mail (wachtwoord aanmaken) voor nieuw aangemaakte gebruikers komt soms terecht in de Spam folder of (Ongewenste email) in Outlook. Wanneer je deze mail toch kan opzoeken kun je de activatie voor my.ideastatica.com gewoon afmaken. Wanneer de email niet te achterhalen is, kan de admin het beste de gebruiker verwijderen en opnieuw aanmaken in my.ideastatica.com. Bij aanhoudende problemen horen we hier graag van en kunnen  we de gebruikers samen met u aanmaken.

IDEA versie 20 start niet.

• Versie 20 start niet op (zonder foutmelding). Het lijkt op een crash, dat is niet het geval. Het betekent dat waarschijnlijk alle licenties in gebruik zijn. 1 van de gebruikers moet handmatig uitloggen. via my.ideastatica.com is te achterhalen welke collega de licentie naar zijn eigen werkstation uitgelogd heeft staan. Deze gebruiker dient dan het volgende te doen:

1)    Ga naar C:\Program Files\IDEA StatiCa\StatiCa 20.0 en zoek naar license.exe

2)    maak er een snelkoppeling van naar je bureaublad

3)    Dubbelklik op de snelkoppeling en kies 'SIGN OUT'

Hierna is de licentie teruggegeven aan de licentiepool en beschikbaar voor de volgende gebruiker.

Verschillende modules kiezen in licensemanager

• Bij meerdere beschikbare modules ( bijv. 1 x Concrete Enhanced en 2 x Prestressing Enhanced)  in de licentiepool checkt de 1e ingelogde gebruiker alle mogelijke modules uit naar zijn werkstation ( bijv. 1 x Concrete Enhanced en 1 x Prestressing Enhanced ) Dit kan resulteren in het niet starten van versie 20 voor de 2e gebruiker. Versie 20 wil namelijk ook 1 x Concrete Enhanced en 1 x Presstressing Enhanced starten voor de 2e gebruiker. Je leest hier hoe je per gebruiker het uitchecken van de verschillende modules kun instellen.

Er moet in de license.exe in ieder geval wel 1 module geselecteerd staan, anders start IDEA niet.

User not authorised

• Of de gebruiker is niet bekend als gebruikersnaam of er is een foute gebruikersnaam ingevoerd. De gebruikersnaam is 'Hoofdletter gevoelig'

Authorisation failed

• Het kan zijn dat er een foutmelding zichtbaar wordt met 'Authorisation failed'  Het volstaat meestal om een password reset te doen.
            1) Ga naar my.ideastatica.com
            2) En klik op 'forgot password'
            3) vul je emailadres in en klik op submit.
            4) Daarna krijg je een email ( kan in je spam of ongewenste mail map zitten) met het verzoek om je password                         opnieuw in te stellen.  Als je dat gedaan hebt, kun je weer proberen opnieuw in te loggen op my.ideastatica.com
            Je user map en licentie map zouden niet meer leeg moeten zijn.

Forgot Password

• Wanneer de gebruiker geen toegang lijkt te hebben tot de software kan via my.ideastatica.com een reset van het wachtwoord aangevraagd worden.

SOAP couldn't connect to HOST

• De SOAP-fout is te wijten aan een beperking van de proxy die de verbinding blokkeert.Vraag de netwerkbeheerder om https://my.nalpeiron.comPOORT 443 (of ip-adres 184.106.60.185) te 'white-listen'

Deze oplossing is aan de kant van de serverproxy, dus alleen de netwerkbeheerder kan dit oplossen.

NSL License server expired

• De foutmelding kan veroorzaakt worden doordat alle licenties in gebruik zijn. ( Een collega dient dan handmatig uit te loggen )
  • De gebruiker die deze foutmelding ontvangt staat reeds ingelogd als gebruiker. Terwijl dat niet zo lijkt. Het is te achterhalen op uw my.ideastatica.com door de verschillende modules na te lopen.

De gebruiker moet license.exe gebruiken om handmatig uit te loggen en vervolgens kan er opnieuw ingelogd worden door een ander gebruiker.

1)    Ga met windows explorer naar C:\Program Files\IDEA StatiCa\StatiCa 20.0 en zoek naar license.exe

2)    maak er een snelkoppeling van naar je bureaublad

3)    Dubbelklik op de snelkoppeling en kies 'SIGN OUT'

'Cached credentials need auth' = Temp folder leegmaken

• Het kan voorkomen dat IDEA StatiCa niet start en license.exe ook niet. De gebruiker kan nu ook geen 'SIGN OUT' uitvoeren.
    Ga naar C: \ users \ USERNAME \ Appdata \ Roaming \ IDEA RS \ Shafer en verwijder alle bestanden in deze folder.

Daarna zouden beide programma's weer moeten kunnen starten.

Positioneren van staven na BIM import

• Sinds versie 20 is de mogelijkheid verdwenen om staven te herpositioneren of toe te voegen na BIM import. Je ziet dat ook de functie "wijzigen" voor CAD-links is verdwenen. Dit helpt de ontwikkelaars bij het beter onderhouden en beheren van de geëxporteerde verbindingen. De functionaliteit ( nog wel beschikbaar in versie 10.1) staat niet op de planning om weer terug te komen. Dit is een bewuste keuze van de directie van IDEA StatiCa. De achterliggende filosofie is dat de gebruikers hun verbindingen modelleren in CAD / FEA-software en voor aanpassingen, de functie Synchroniseren gebruiken in de CODE-CHECK-MANAGER."
    Vanaf versie 20 kun je dus niet meer vanuit CAD of FEA een opzet maken en verder modelleren in IDEA, je moet of geheel modelleren in IDEA of in zijn geheel in bijv. Tekla.

Administrator

• Als administrator kun je de uitgelogde licenties niet resetten of voor iemand uitloggen. Je kunt alleen extra 'users' aanmaken of verwijderen.

SIGN OUT TIME

• De AUTOMATED SIGN OUT TIME is standaard ingesteld op 72 uur. Na het 72 uur niet gebruiken van de software vervalt de licentie weer terug naar de licentiepool. Bij ondervonden problemen kan deze AUTOMATED SIGN OUT TIME teruggezet worden naar 1 uur. In dat geval vervalt de licentie bij niet gebruik na 1 uur na het sluiten van de software weer terug naar de licentiepool