Release notes versie 20 IDEA StatiCa -Beton

Zie ook de release notes op de website van IDEA

https://www.ideastatica.com/support-center/release-notes-idea-statica-concrete-20

of de webinar

https://www.ideastatica.com/webinars/what-is-coming-in-idea-statica-20

1. Nieuw licentiesysteem

Het nieuwe online licentiesysteem van IDEA StatiCa is gebaseerd op een account. Dit betekent dat alles wat je nodig hebt om IDEA StatiCa 20 te starten, is een gebruikersnaam (standaard een e-mailadres) en een wachtwoord.

Gebruikers hadden moeite met licentiecodes, licentiebestanden en dongles. Grote bureaus met meerdere gebruikers hadden problemen met de implementaties van de netwerklicenties, deze licenties konden niet gemakkelijk worden gedeeld met werknemers onderweg of thuis

Het nieuwe online licentiesysteem van IDEA StatiCa lost al deze problemen op. Alles wordt geleverd in een robuuste en veilige IDEA StatiCa-cloud waarvoor gebruikers slechts één ding nodig hebben: hun gebruikersnaam en wachtwoord.

De IDEA StatiCa-installatie controleert regelmatig met de IDEA StatiCa-licentieserver om de licentie bij te werken en de productconfiguratie te verifiëren.

IDEA StatiCa-gebruikers hoeven niet altijd online te zijn. De licentie werkt 72 uur zonder internetverbinding. Daarna is verbinding met de licentieserver noodzakelijk.

Beheerders en eindgebruikers kunnen de licentie bekijken / bewerken via IDEA StatiCa Customer Portal, een online backend met hun licentiegegevens

Elke klant van IDEA StatiCa heeft een primair e-mailadres in ons systeem

Met de release van versie 20 stuurt IDEA StatiCa de beheerder een login link naar de bijbehorende e-mail. De licentie geeft rechten op basis van gekochte producten en aantallen.

Beheerders kunnen vervolgens andere gebruikers in de organisatie toevoegen en verwijderen. Elke gebruiker in de organisatie kan alleen geselecteerde type IDEA StatiCa-producten consumeren

DISCLAIMER

IDEA StatiCa 20 is alleen mogelijk met het nieuwe online licentiesysteem. De oude licentiesystemen (Eleckey, HASP) van versies tot 10.1 blijven ongewijzigd en functioneel. Levenslange rechten zullen voor onbepaalde tijd werken, maar hun technische ondersteuning wordt beëindigd op 30.06. 2021. Na deze datum wordt het opnieuw instellen van licenties, reactiveringen en andere licentieondersteuning niet meer verleend.

2. Parametrische diafragma sjablonen

IDEA heeft parametrische sjablonen voor brug diafragma's ontwikkeld. Gebruikers kunnen eenvoudig de geometrie wijzigen, zoals breedte, hoogte, een helling van de randen etc.  Het belangrijkste voordeel is dat de vormoptimalisatie binnen enkele minuten kan worden gedaan en zonder beperkingen bij het ontwerpen. Als u de gewenste vorm niet kunt vinden in de sjablonen, kunt u altijd de optie gebruiken om een algemene vorm te genereren met een DXF

3. Partially loaded areas

We hebben uitgezocht hoe om te gaan met triaxiale stress in partially loaded areas. In deze gebieden is het verbrijzelen van beton toegestaan en kan de weerstand van samengeperst beton worden verhoogd vanwege dwarse opsluiting volgens geldige normen (Eurocode). De verhoging van de weerstand kan tot 3 keer de cilindersterkte van beton zijn.

De partially loaded area is te vinden in elke constructie. Enkele typische voorbeelden zijn brugdiafragma's met een gebied boven de opleggingen, gebieden onder het anker of geconcentreerde belasting op de rand van de muur. Partially loaded areas  zijn ontworpen volgens de eisen van de Eurocode en worden tegelijkertijd beperkt door modelgeometrie (openingen, dikte, randen, veranderingen van doorsnede).

Deze functionaliteit garandeert dat modellen convergeren en tegelijkertijd voldoen aan ontwerpcriteria voor geldige standaarden (Eurocode). De geïmplementeerde methode is onafhankelijk van het eindige-elementnetwerk. Het draagvermogen wordt vergroot met het veranderen van het betonoppervlak. Het gevolg van deze toestand is constante spanning samen met de hoogte van een kegel. Verspreide fictieve stutten beïnvloeden kunstmatig de stijfheid van de kegel en herverdelen de dwarsspanning die in dit gebied verschijnt correct. De dichtheid van elke verspreide stut wordt verhoogd in de richting van de toegepaste belasting.

Bekende beperkingen komen voort uit de normen die geldig zijn in Eurocode.

• Kegels kunnen niet samenvallen

• Het gebied Ac1 en Ac0 liggen op de resultante van de werkende kracht

4. Implementatie van de UK National Annex

De nationale bijlage van de UK is toegevoegd aan de bestaande nationale bijlagen,

BS EN 1992-1,BS EN 1992-2, BS EN 1992- 3. De controles worden geïmplementeerd in Beam, RCS, Column