Licenties IDEA StatiCa versie 20 (vanaf 27 mei 2020)

Ontdek alle nieuwe mogelijkheden in de laatste versie van IDEA StatiCa in de webinar van 27 mei

U kunt de nieuwe versie 20 hier downloaden. https://www.ideastatica.com/product-downloads

Hier vindt u het update rapport van versie 20 :

https://support.msc-engineering.nl/support/solutions/articles/8000085647-release-notes-versie-20-idea-statica-connection-

Vanaf versie 20 heeft IDEA StatiCa een nieuw licentiesysteem.  Het is vanaf deze versie alleen maar nodig om online in te loggen met een email adres en wachtwoord. Dit geldt voor zowel Standalone licenties als voor Netwerk licenties. In het nieuwe licentiesysteem zijn alle licenties 'floating' en is er geen onderscheid meer tussen Standalone licenties en Netwerk licenties.

• Account-based (alleen gebruikersnaam en wachtwoord)
  • Geen USB dongels en HASP dongels meer
  • De licentie kan real-time worden geupdate
  • Het gebruik van een netwerk server is niet meer nodig
  • Versleuteld en beveiligd, GDPR compliant
  • Licentie is uitgecheckt voor 72 uur zonder internet.
  • Online admin controle
  • Dynamische licentiepool met modulekeuze

Het wordt wat nader uitgelegd in het volgende korte filmpje:

Licentiesysteem versie 20

Gebruikers aanmaken

Per bedrijf is er 1 admin/beheerder email adres aangewezen met administratie rechten, Deze persoon ontvangt de 1e email  met de informatie van ideastatica.com. Deze persoon is gemachtigd om alle andere gebruikersaccounts aan te maken op  https://my.ideastatica.com/

Je kunt bij de volgende link vinden hoe de gebruikers aangemaakt moeten worden.

https://www.ideastatica.com/support-center/setting-up-a-commercial-license

Gebruik van modules

Na de instelling van het juiste aantal gebruikers door de 'admin/beheerder', kan per werkstation/gebruiker de juiste modules uitgecheckt worden. Bij licenties met meerdere gebruikers en modules dienen de niet-te-gebruiken modules uitgezet worden. Het eerste werkstation checkt alle beschikbare licenties uit.

https://www.ideastatica.com/support-center/how-to-set-which-products-i-take-from-the-license-pool

Modules gebruiken in IDEA StatiCa versie 20

Voor meer informatie zie de licentie help pagina van www.ideastatica.com

• Waar kan ik alle accounts voor mijn bedrijf instellen?
  • Hoe kan ik mijn vergeten wachtwoord herstellen?
  • Moet de IT-afdeling iets doen in het verkeer tussen de licentieserver en het werkstation van de gebruiker ?
    • Nee, IDEA StatiCa maakt verbinding met https://my.nalpeiron.com. Mogelijk moet u deze website op de uitzonderingslijst zetten, afhankelijk van uw proxy- of firewall-instelling.
  • Hoe lang werkt mijn IDEA StatiCa als de verbinding met het internet is verbroken?
    • U kunt gedurende 72 uur lang de computer aan en uit schakelen. Licenties worden toegewezen aan uw werkstation en zijn niet beschikbaar voor iemand anders in uw bedrijf. Na 72 uur wordt uw licentie automatisch terug naar de pool gezet.
  • Is het aantal gebruikers / e-mails dat aan onze licentie is toegewezen beperkt?
    • Nee. Uw beheerder kan een onbeperkt aantal gebruikers toevoegen en zien hoeveel gebruikers aan de licentie zijn toegevoegd in het klantenportaal op https://my.ideastatica.com.
  • Is er een standalone en netwerk-configuratie?
    • Nee, alle licenties van IDEA StatiCa zijn floating. U kunt van apparaat wisselen, de licentie teruggeven aan de pool, delen met uw collega's en onderweg of thuis werken.
  • Is de licentie per land beperkt?
    • Ja, de IDEA StatiCa-licentie is geldig in het land dat u opgeeft bij de aankoop (meestal op het factuuradres). Internationale licenties worden gedefinieerd met een  Enterprise-licentie.
  • Kan ik inloggen met mijn inloggegevens vanaf meerdere apparaten tegelijk ?
    • Ja. Maar elk exemplaar van IDEA StatiCa verbruikt modules van uw licentie volgens de producten die u heeft geselecteerd.
  • Moet ik de IDEA StatiCa-licentie uitschakelen om de licentie door te geven aan mijn collega?
    • U moet de licentie eerst teruggeven aan de pool voordat uw collega deze kan gebruiken. Dit gebeurt automatisch na 72 uur of u kunt op elk moment op „Afmelden“ klikken.
  • Wat moet ik doen als mijn licentie verandert?
    • Bijvoorbeeld bij een nieuwe versie , extra module of licentie hoeft u IDEA StatiCa alleen opnieuw op te starten en online te zijn. Uw licentie wordt automatisch bijgewerkt, er zijn geen reactiveringsstappen meer nodig.

Licensing tutorials

https://www.ideastatica.com/support-center/all?category=tutorial&label=licensing

FAQ

https://www.ideastatica.com/support-center/all?category=faq&label=licensing

Het is helaas niet mogelijk om IDEA StatiCa versie 20 op een andere manier dan via de cloud-optie te verkrijgen.

De oude licentiesystemen (Eleckey, HASP) van versies tot 10.1 blijven ongewijzigd en functioneel, maar de technische ondersteuning wordt beëindigd op 30.06.2021. Na deze datum wordt het resetten van de licentie, re-activaties en andere vragen niet meer ondersteund. We kunnen u helpen met een snelle migratie.

Indien u nog vragen heeft kunt u deze stellen op : info@msc-engineering.nl of bel 026-3392159