BIM Link naar IDEA CONNECTION : CODE-CHECK MANAGER

Op de website van IDEA kunt u lezen hoe u het beste staalverbindingen exporteert van uit uw eigen software.

https://www.ideastatica.com/bim-links/

https://www.ideastatica.com/support-center/code-check-manager-commands

https://www.ideastatica.com/support-center/code-check-manager-features

De CODE-CHECK MANAGER is de algemene BIM tool om data te kunnen exporteren en te synchroniseren naar IDEA StatiCa.

Het werkt met alle software waar de BIM links beschikbaar voor is.

De CODE-CHECK MANAGER is de plugin voor de software waaruit de BIM export gemaakt wordt, en is voor alle software, zoals Tekla, RFEM, Axis VM, etc. gelijk opgezet.

Het is mogelijk om direct vanuit de C.C.M. te werken met de volgende commando's

• CONNECTION : Maakt een nieuw model staalverbinding aan in IDEA Connection.
  • MEMBER : Maakt een nieuw model staalverbinding aan in IDEA Connection.
  • Open : Het direct openen van een project staalverbinding vanuit de aangemaakte lijst met verbindingen in de CODE-CHECK MANAGER.

• Synchronize all : De CODE-CHECK MANAGER detecteert alle veranderde componenten in de BIM software  en overschrijft deze met de aangepaste informatie in IDEA CONNECTION  Let op :Alle bewerkingen aangemaakt in IDEA wordt overschreven behalve de belastingen aangebracht in IDEA CONNECTION.
  • Calculate : Herberekenen zonder de detailverbinding in IDEA te openen  ( alle bewerkingen in IDEA CONNECTION gemaakt worden overschreven)
  • Delete :  Geheel verwijderen van de aangemaakte staalverbinding.
  • Calculate All : Alle verbindingen worden opnieuw berekend.( alle bewerkingen in IDEA CONNECTION gemaakt worden overschreven)

Het synchroniseren: Synchronize; Modify; Calculate; Calculate all), is alleen naar IDEA toe en niet vice versa.

U kunt hier lezen hoe de export het beste gemaakt wordt vanuit Tekla.

https://support.msc-engineering.nl/a/solutions/articles/8000044783

Ook kunt u tutorials vinden hoe om te gaan met de CODE-CHECK MANAGER:

https://www.ideastatica.com/bim-links/

De Voordelen van de CODE-CHECK MANAGER:

De CAD is altijd up to date, er hoeft geen extra stap gezet te worden om deze up to date te maken na een verandering die door de constructeur beoogd wordt. Bij veranderende situaties van de hoofdberekening/3D constructie kun je makkelijk alle staalverbindingen in een project synchroniseren.