"Object reference not set to an instance of an object " in IDEA CONNECTION of bijv. Tekla Structures en RFEMDeze foutmelding heeft als basis dat de CODE-CHECK MANAGER van IDEA StatiCa  bepaalde componenten uit Tekla niet om kan zetten naar elementen in IDEA. 

Er is dus een element dat de correcte export van de verbinding tegenhoudt.

IDEA vergelijkt de eigen componenten database met de database van Tekla en zet dit bij gelijke waarden om in database componenten van IDEA StatiCa. Bij een niet gelijke waarde maakt IDEA zelf een component aan, of geeft de foutmelding. 


Wanneer IDEA CONNECTION er geen plaat,bout of las van kan maken, kan IDEA CONNECTION dit ook niet uitrekenen. 


IDEA CONNECTION kan bijvoorbeeld niet uitrekenen: 

- een doorsnede die niet in de standaard bibliotheek van IDEA CONNECTION voorkomt ( bijv. een doorsnede die samengesteld is uit losse platen )

- een voetplaat

- een kokerelement ( dat deel van de verbinding is en niet als staaf) 

- een draadeinde


Object reference not set to an instance of an object


Een andere mogelijkheid van het optreden van deze foutmelding is dat er iets mis is met de materiaaleigenschappen in IDEA CONNECTION. Er is wel een correcte export gemaakt van de verbinding, echter komt er bij de berekening de foutmelding. Er mist dan een bepaalde waarde in de tabellen bij de materialen. Dit kun je zelf controleren door de MATERIALEN TAB door te pluizen.  Een missende waarde is te herkennen als een lege cel in de tabel 


Dit kan optreden bij:

- doorsnede eigenschappen

- bout classificatie en grootte

- lasmateriaalobject is not set to an instance of an object


De foutmelding kan zowel voor als na de export optreden.