De invloed van een virusscanner op de snelheid en RFEM/RSTAB-bestanden

De virusscanner heeft invloed op de snelheid van de berekening. Soms beschadigt een te agressief ingestelde virusscanner ook je RFEM/RSTAB tijdelijke bestanden, waardoor je een RFEM-project niet meer kunt openen.

Tijdens een berekening werkt de externe Solver van RFEM met tijdelijke bestanden. Soms wijzigt de virusscanner deze bestanden lichtelijk, waardoor RFEM ze niet meer kan inlezen. Het is dan ook beter om altijd de werkmap van RFEM te excluderen van de scan in je virusscanner. Door het scannen van je tijdelijke bestanden zal de berekening ook langer duren. Enkel tijdelijk bestandje wordt immers gelezen van de harddisk en gescand.

RFEM 6 | RSTAB 9:

Excludeer de volgende mappen:

De installatiemap van de versie van RFEM 6 / RSTAB 9:

meestal:

C:\Program Files\Dlubal\RFEM 6.02 of een andere versie.

en de werkmap:

C:\Users\#USER\AppData\Local\Dlubal\RSTAB9_9.02

of

C:\Users\#USER\AppData\Local\Dlubal\RFEM6_6.02

waar #User# staat, dien je de gebruiker naam in te vullen.

RFEM 5/ RSTAB 8:

Je kan je werkmap voor de tijdelijke bestanden vinden via: menu > OPTIES > Programma Opties > Gegevensbestanden > Categorie ...

Virusscanner en de snelheid van RFEM bestanden