Veranderlijk of blijvend criterium van de omhullende resultaatcombinaties


In RFEM en RSTAB kan een gebruiker omhullende combinaties aanmaken. Een omhullende combinatie wordt gebruikt als een constructeur van een aantal combinaties of belastinggevallen de maximale of minimale waarde van de selectie van combinaties/gevallen wilt selecteren/tonen.


In RFEM en RSTAB zijn dit de zogenaamde resultaatcombinaties. De resultaatcombinaties kunnen gebruikt worden om via het super positie principe belastinggevallen met of zonder een veiligheidsfactor bij elkaar op te tellen. 


Zie ook Het-voordeel-van-resultaatcombinaties-bij-lineaire-berekeningen. In dit artikel leggen wij criterium van de omhullende combinatie mogelijkheid van de resultaatcombinaties uit. 


Bij veranderlijke belasting(combinaties) is de waarde '0' ook een waarde die mee doet als waarde. (niet aanwezig) en max. en min. 
Bij blijvende belasting(combinaties) tellen alleen de waarden max. en min.
Wanneer je bij een resultaatcombinatie alle aanwezige belastingen op 'blijvend' (dus alleen waarden van max en min) zet, krijg je geen '0' waarden in de resultaatcombinatie. Lees het volledige artikel op: https://rekensoftware.eu