Top 5 redenen om IDEA StatiCa Connection te gebruiken

IDEA StatiCa Connection is geavanceerde rekensoftware om detailberekeningen te maken van Staalverbindingen. Het heeft een groot aantal voordelen voor constructeurs waarvan we de top 5 hieronder nog eens voor u opsommen.


Staalverbindingen berekeningen in IDEA1) 3D Omgeving

De Eerste en beste reden om met IDEA StatiCa Connection te werken is de eenvoudige 3D omgeving waarin alles gemodelleerd kan worden. Er kunnen 3D staalverbindingen gemodelleerd worden op een manier waarop alle platen, lassen, bouten direct gemodelleerd, geïnspecteerd en individueel aangepast kunnen worden. Het model van de verbinding kan eenvoudig gedraaid en gezoomd en dus van alle kanten bekeken worden, De handige functionaliteiten van de 3D omgeving zoals 'transparant weergave' en 'draadmodel-weergave' helpen u bij het juist modelleren.  Alle informatie voor het opbouwen staat handig in de 3D omgeving.

3D omgeving staalverbinding detailverbinding in IDEA StatiCa Connection


2) CBFEM

De Unieke CBFEM berekeningsmethode is een methode om alle constructie-elementen van een verbinding te controleren. Elk plaatelement wordt voorzien van een eindige elementen-net. Daarbij wordt elk element meegenomen in het resultaat van de gehele verbinding.  De aanwezigheid van bijvoorbeeld excentriciteiten worden makkelijk inzichtelijk en de resultaten kunnen n.a.v. hiervan makkelijk verklaard worden.

CBFEM model staalverbinding detailverbinding in IDEA StatiCa Connection

3) Snelheid

De gebruiksvriendelijke User-interface voor het modelleren van staalverbindingen is uitermate geschikt om snel een opzet te maken.  Het wordt u makkelijk gemaakt waarbij u al een keuze kunt maken uit vooraf gemodelleerde verbindingen.

Ruime keuze voorgestelde staalverbinding detailverbinding in IDEA StatiCa Connection

De controle van een staalverbinding volgens de Eurocode 3 op de ingevoerde verbinding is snel. Bij standaard verbindingen kunnen de resultaten van de controle volgens de Eurocode 3 binnen enkele seconden beschikbaar zijn, inclusief spanningen,rekken en alle formules voor de toegepaste bouten en lassen.

Snelheid van berekening in IDEA StatiCa Connection

4)  BIM links

IDEA StatiCa Connection heeft een groot aantal BIM Links met andere rekensoftware en CAD-software. Het is daardoor goed mogelijk om staalverbindingen te exporteren vanuit andere pakketten en te controleren in IDEA StatiCa. De eventuele aanpassingen kunnen snel opnieuw berekend worden, met de update functionaliteit.

BIM links staalverbinding detailverbinding in IDEA StatiCa Connection


5) Gedrag van de verbinding

IDEA StatiCa Connection geeft een goed inzicht in het gedrag van een staalverbinding.  Onverwachte vervormingen en reactiekrachten zoals wrikkrachten en trekkrachten in bouten  kunnen bijvoorbeeld beter worden beredeneerd.


Top 5 redenen om IDEA Connection te gebruiken