Globale en Lokale Oriëntatie in IDEA Connection


Het is belangrijk bij handmatig opgebouwde verbindingen de oriëntatie van de verbindende componenten in de gaten te houden. Met name is het van belang als er later in het project misschien nog wat veranderd gaat worden aan bijvoorbeeld een doorsnede van de kolom.


We leggen het uit aan de hand van een aantal voorbeelden in bijgevoegd IDEA Connection bestand.


CON1kopplaat wizardDe orientatie gaat automatisch goed.
CON1akopplaat wizard grotere kolomBij het wijzigen van de doorsnede van de kolom schuift de kopplaat mee.
CON1bkopplaat los globale oriëntatieDe kopplaat is opgebouwd uit losse componenten en deze hebben allemaal een orientatie t.o.v. de knoop (nulpunt). De verbinding kan berekend worden.
CON1ckopplaat los globale oriëntatie grotere kolomDe kopplaat is opgebouwd uit losse componenten en deze hebben allemaal een orientatie t.o.v. de knoop (nulpunt) De kolom heeft een andere doorsnede, de kopplaat schuift niet mee.De verbinding kan niet berekend worden
CON1dkopplaat los lokale oriëntatie grotere kolomDe kopplaat is opgebouwd uit losse componenten en deze hebben allemaal een oriëntatie t.o.v. de platen van de kolom. De kolom heeft een andere doorsnede, de kopplaat schuift mee.De verbinding kan berekend worden.
CON2plaatverbinding losse componenten globale oriëntatieDe verbinding is opgebouwd uit losse componenten. De oriëntatie is t.o.v. de knoop. De verbinding kan berekend worden.
CON2aplaatverbinding losse comp. globale oriëntatie grotere kolomDe verbinding is opgebouwd uit losse componenten. De oriëntatie is t.o.v. de knoop.De kolom heeft een andere doorsnede De verbinding kan niet berekend worden
CON2bplaatverbinding losse comp. lokale oriëntatie grotere kolomDe verbinding is opgebouwd uit losse componenten. De oriëntatie is t.o.v. de platen. De verbinding kan berekend worden.
De oriëntatie van de boutgroep is t.o.v. de ligger, deze schuift nu mee.


Lokale oriëntatie van platen in IDEA Connection