Vanaf versie 9 is het mogelijk om de link vanuit andere rekensoftware en CAD software aan te maken en daarna te handhaven. Zie de BIM links pagina op www.ideastatica.eu

De nieuwe BIM link-interface van IDEA in bijvoorbeeld RFEM en TEKLA ziet er als volgt uit.

Je kunt dan een verbinding gaan aanmaken in de Interface (bij 1)

Nadat de verbinding is gedefinieerd : ( knoop en staven) open IDEA Connection automatisch.

Bij RFEM bijv. kun je kiezen welke belastingen er mee-geëxporteerd kunnen worden.

Nadat de aangemaakte verbinding is opgeslagen in IDEA Connection, verschijnt deze in de lijst in de IDEA Connection BIM link interface.

Je kunt daarna een verbinding wijzigen in RFEM of TEKLA, (bijvoorbeeld andere profielen en/of andere belastingen). en dan de update knop ( bij 2) gebruiken om alle wijzigingen door te voeren in IDEA.

Aanmaken en updaten van een verbinding in BIM link interface van IDEA. (RFEM)

Zie ook bijgevoegde korte fimpjes

- over de link vanuit RFEM

RFEM naar IDEA export (versie 9)

RFEM naar IDEA Update (versie 9)

- over de link vanuit Tekla Structures

TEKLA Structures naar IDEA export (versie 9)

Tekla Structures naar IDEA Update (versie 9)

Het een en ander staat ook uitgelegd in de Link naar de releasenotes van IDEA Statica Connection versie 9