Voor meer informatie, klik op Link naar www.ideastatica.eu of mail naar info@msc-engineering.nl voor een 14-dagen proeflicentie.

IDEA Connection is een software voor de constructeur voor het maken van detailberekeningen van staalverbindingen. Met behulp van een zeer moderne interface is de gebruiker in staat om op een snelle, effectieve wijze voor bijna alle staalverbindingen een detailberekening te maken. De software maakt gebruik van eindige elementen om de krachtswerking tussen de verschillende componenten in de staalverbindingen te bepalen. De gebruikte componenten zijn bouten, lassen, platen, profielen, en ankers. IDEA Connection kent een grote gebruikersgroep in Nederland en wordt bij een groot aantal staalbouwers, zoals ASK Romein, Voortman, Rijndijk, Oostingh, Kampstaal en VIC Obdam, gebruikt voor de dagelijkse detailberekeningen.

De controle van de componenten van de detailberekening in IDEA Connection wordt gedaan volgens de Eurocode 3. De lassen, bouten, en de platen worden gecontroleerd ten opzichte van de weerstand. Tevens kan de constructeur de vervormingen van de verbindingen tonen, waardoor de constructeur een beter inzicht krijgt in de krachtswerking van de detailberekening.

Een belangrijke mogelijkheid van IDEA Connection is om detailberekeningen sneller uit te voeren door het importeren van Tekla modellen. Deze modellen kunnen later worden geexporteerd naar Tekla. De snedekrachten kunnen uit andere rekensoftware zoals RFEM, worden geïmporteerd.

Tekla Structures CAD modellen via BIM link naar IDEA StatiCa Connection detailberekening

Voor meer informatie, klik op Link naar www.ideastatica.eu of mail naar info@msc-engineering.nl.