Het is mogelijk om -in tegenstelling tot de directe link- meerdere knopen tegelijkertijd te importeren in IDEA Connection. Hiervoor gaan we het programma IDEA Designer gebruiken, onderdeel van IDEA Connection enhanced. Let op! IDEA Designer kan enkel lineaire belastingcombinaties importeren.

Ga in het IDEA StatiCa programma naar BIM (1) > Scia Engineer (2)

IDEA Designer zal om een zogenaamd XML-bestand vragen. Ga naar je Scia Engineer programma en ga naar MENU > Tools > XML IO Document. Zorg ervoor dat je voor de export alle benodigde belastinggevallen hebt berekend, zodat de snedekrachten voor IDEA Designer, zoals deze in Scia Engineer berekend zijn, beschikbaar zijn. Scia Engineer vraagt om een TDX-sjabloon. Selecteer het sjabloon 'IDEA_Import_Designer_2014.TDX', dat in de artikel is bijgeleverd. Het TDX-sjabloon van IDEA bevat de juiste gegevens voor de import in IDEA Designer van de knopen, staven, materialen, maar ook de belastinggevallen en de berekende snedekrachten. Het XML-bestand kan dus groot worden.

Sla het XML-bestand op op een handige locatie door op 'Exporteer !' te drukken. Vervolgens wordt het XML-bestand gemaakt.

Ga terug naar Designer en selecteer het gemaakte XML-bestand.

Je kunt alle drie de Opties AANzetten in het volgende venster en druk op [Sluiten].

Ga naar Berekening van de Verbinding > Knopen (1) en druk op Nieuw (2).

Selecteer de te exporteren knopen en druk op [OK].

Druk vervolgens op 'Ontwerp' om de knopen en de snedekrachten naar IDEA Connection te exporteren.