Eén knoop, bijbehorende staven en snedekrachten uit Scia importeren in IDEA Connection


Op Youtube kunt u de film bekijken met de uitleg van de import van gegevens uit Scia Engineer in IDEA Connection, 

zie link:Het is mogelijk om de snedekrachten van (niet-lineaire) combinaties van één knoop met de bijbehorende staven te exporteren naar IDEA Connection. Hoewel er slechts één knoop per keer geëxporteerd kan worden (versie 8.x en lager), kunnen wel de resultaten van niet-lineaire combinaties gebruikt worden. Dit is een voordeel ten opzichte van IDEA Designer, waar slechts de resultaten van lineaire combinaties gebruikt kunnen worden, omdat IDEA Designer enkel de belastinggevallen exporteert en vervolgens zelf de combinaties maakt!


Ga naar IDEA StatiCa > BIM en installeer de BIM-link met Scia Engineer.


BIM Link SCIA Engineer en IDEA Connection


Als de BIM-link op de juiste wijze is geinstaleerd, dan wordt het onderdeel 'IDEA StatiCa-verbinding' zichtbaar in het Staal menu onder 'Boom'. 
1) Kies 'Verbindingsinvoer' 

2) Geef een  knoopnaam op 

3) Selecteer Knoop + Esc.


Bij verbindingsinvoer kan de gebruiker de diverse te exporteren verbindingen aanduiden. 

4) Geef aan welke staven, verbonden aan de knoop, geëxporteerd moeten worden. 

 Standaard worden alle staven verbonden aan de knoop geselecteerd.


Aangesloten staven en belastingen selecteren in BIM Link IDEA in SCIA Engineer


5) Ga vervolgens naar 'Controle' en selecteer daar de (niet-linaire) combinaties, die geëxporteerd  moeten worden. Let op! Het is ook mogelijk om resultaat klasses te gebruiken. Dan worden alle (niet-lineaire) combinaties die onderdeel zijn van resultaatklasse geëxporteerd.6) Vervolgens zal IDEA Connection openen en kan de verbinding geheel gemodeleerd en berekend worden. 7) Mocht er iets wijzigen in het Scia model en de verbinding is al ontworpen in IDEA Connection, dan kan de gebruiker de gegevens vanuit Scia Engineer eenvoudig herlezen in IDEA Connection.
In IDEA Connection worden alle wijzigen verwerkt, rekening houden met een aantal beperkingen (zelfde profieltype, aantal staven).Zie ook de online tutorial van IDEA StatiCa.

https://resources.ideastatica.com/Content/02_Steel/Tutorials/BIM/SCIA/SCIA_link.htm  


Of de video van de BIM link van SCIA naar IDEA.