Op Youtube kunt u de film bekijken met de uitleg van de import van gegevens uit Scia Engineer in IDEA Connection, zie link: Link naar Youtube Video

Het is mogelijk om de snedekrachten van (niet-lineaire) combinaties van één knoop met de bijbehorende staven te exporteren naar IDEA Connection. Hoewel er slechts één knoop per keer geëxporteerd kan worden (versie 8.x en lager), kunnen wel de resultaten van niet-lineaire combinaties gebruikt worden. Dit is een voordeel ten opzichte van IDEA Designer, waar slechts de resultaten van lineaire combinaties gebruikt kunnen worden, omdat IDEA Designer enkel de belastinggevallen exporteert en vervolgens zelf de combinaties maakt!

Ga naar IDEA StatiCa > BIM en installeer de BIM-link met Scia Engineer.

Als de BIM-link op de juiste wijze is geinstaleerd, dan wordt het onderdeel 'IDEA StatiCa-verbinding' zichtbaar in het Staal menu.

Bij verbindingsinvoer kan de gebruiker de diverse te exporteren verbindingen aanduiden. Belangrijk is om aan te geven welke staven, verbonden aan de knoop, geexporteerd dienen te worden. Standaard worden alle staven verbonden aan de knoop geselecteerd.

Ga naar 'Controle' en selecteer de (niet-linaire) combinaties, die geëxporteerd dienen te worden. Let op! Het is ook mogelijk om resultaatklasses te gebruiken. Dan worden alle (niet-lineaire) combinaties die onderdeel zijn van resultaatklasse geexporteerd.

Mocht er iets wijzigen in het Scia model en de verbinding is al ontworpen in IDEA Connection, dan kan de gebruiker de gegevens vanuit Scia Engineer herlezen in IDEA Connection.

In IDEA Connection worden alle wijzigen verwerkt, rekening houden met een aantal beperkingen (zelfde profieltype, aantal staven).