Het is mogelijk om IDEA Connection bestanden te bekijken zonder een IDEA Connection licentie. Iedereen kan IDEA Connection bekijken met behulp van een zogenaamde browser. Ga naar de volgende link: Link naar Connection Viewer

en open een IDEA Connection bestand, zie bijgaande voorbeelden: Voorbeeldbestanden IDEA Connection

Het bestand wordt getoond in de online Project Viewer van IDEA Connection:

Via settings kunnen de juiste eenheden ingesteld worden.

Door op een component, zoals een staaf, las of plaat te klikken, krijgt de gebruiker meer informatie omtrent het component, zoals het gebruikte materiaal en de profiel grootte, dikte.

Ook heeft de gebruiker de mogelijkheid om een verbinding te exporteren naar een 3DDWG, zie onderstaande schermafdruk. Dit bestand kan bijvoorbeeld in Autocad ingelezen worden. De 3DDWG kan ook worden gebruikt om een verbinding op schaal te laten 3D printen.