IDEA Connection Plug-in voor Tekla Structures TS2017i, TS2018, TS2018i

Zorg dat geïnstalleerd zijn :

1. Tekla Structures TS2017i, TS2018, TS2018i
  2. Service Packs
  3. Construsoft ontwikkelingen (hierin wordt de mappen structuur aangemaakt die de nodig is om nodig is om de macro's van IDEA Connection neer te zetten)
  4. Additionele omgevingen (optioneel)

Zodra TS2017i, TS2018, TS2018i is geïnstalleerd kun je met de BIM functionaliteit (BIM Link) laten installeren vanuit IDEA Connection.

- In IDEA Connection > Selecteer de BIM tab.

BIM functionaliteit in IDEA Connection

- Selecteer  'Activeer uw directe koppeling':

BIM linken in IDEA Connection

IDEA Connection installeren in Tekla Structures

Wanneer de 'link' herkend is en geïnstalleerd is, kan het .xml bestand geplaatst worden.

- Plaats het bijgevoegde bestand in deze map: C:\TeklaStructures\2017\Environments\netherlands\system\Ribbons\CustomTabs\Modeling

De IDEA macro's zijn nu zichtbaar in het lint.

Soms helpt het  om de .bat bestanden handmatig te installeren.

handmatige installatie BIM link IDEA Connection Tekla Structures 2017 2017i 2018 2018i