Resultaatstaaf gebruiken in RFEM

Bijgaand voorbeeld toont een tweetal RFEM - modellen, waarbij resultaatstaven voor de vlakken en volumes/solids zijn toegepast. Een resultaatstaaf integreert de optredende vervormingen in staven, vlakken en solids weer terug naar een staafmodel, zodat de gebruiker de optredende snedekrachten kan controleren.

Onderstaande afbeelding toont de spanningen in de vlakken en solids.

Onderstaande afbeelding tot de momenten lijn van de gewone staaf (rechts) en de twee resultaatstaven.

U kunt het bestand openen in uw eigen RFEM 6 licentie of u kunt het voorbeeldbestand openen in een proeflicentie van RFEM 6 NG. https://rekensoftware.eu/proefversie-rfem-6-next-generation/