Zorg dat u eerst het juiste .bat bestand draait.

zie:

https://support.msc-engineering.nl/solution/articles/8000024236-beknopte-uitleg-over-de-koppeling-van-idea-connection-met-tekla-structures-

of:

https://www.ideastatica.com/resource/#04_BIM/Tekla/Tekla_link-teaser.htm%3FTocPath%3DBIM%7CCAD%2520programs%7CTekla%2520Structures%7C_____1

In sommige gevallen volstaat het draaien van het batch bestand niet in Tekla Structures 2016i niet.

de plug-ins zijn wel toegevoegd aan Tekla structures environment maar worden niet zichtbaar in de ribbon.

Deze kunnen er dan handmatig toegvoegd worden:

a. Nadat de juiste .bat bestand is gedraaid kies instellingen.

IDEA Connection rekensoftware en Tekla Structures

b. Kies voor lint

rekensoftware IDEA Connection en Tekla Structures

IDEA Connection link met Tekla Structures

1. Voeg nieuw tabblad toe

2. hernoem als 'IDEA'

3. Zoek de idea plug-ins

export naar IDEA van Tekla

4. Sleep de idea plug ins op het donkergrijze gedeelte (nieuw aangemaakte tabblad)

5. Opslaan

De ribbon is aangemaakt.

er wordt gevraagd om de ribbon opnieuw te laden.

En het resultaat is als volgt

IDEA connection in Tekla Structures