Wanneer u de volgende foutmelding krijgt op een werkstation die in uw netwerk geschakeld is :

Kunt u dan controleren of u uw licentiebestand juist heeft geinstalleerd ?

De licentie van IDEA bestaat uit 2 delen, de code ( via de licentieserver, USB dongel of lokaal ) en het licentiebestand .key ( deze moet lokaal aanwezig zijn)

Voor softwarelicenties (lokale sleutel op het werkstation, lokale sleutel via USB-flashdrive) en Network License Server) moet het licentiebestand aanwezig zijn op het werkstation. Een licentiebestand breidt een bestaande en functionele software licentie uit- zie de vorige hoofdstukken.Licentie bestandsnaam patroon is bijv. IdeaRS_UserID.key  of IdeaRS_UserID_CompanyName.key, waarbij:

• UserID - is een identificatienummer van de softwarelicentie (weergegeven als UserID na het klikken op Test Licenties)

• CompanyName - identifier van het bedrijf dat eigenaar is van de licentie(s). Licentiebestand moet worden gekopieerd naar :

• Ofwel in de licentie map C: \ProgramData\IDEARS\License\ - het licentiebestand is geldig voor alle geïnstalleerde versies van IDEA StatiCa7 en hoger.

• of in de juiste installatie directory van IDEA statica (standaard map is C: \ Program Files \ IDEA RS \ StatiCaX) - licentiebestand is alleen geldig voor de IDEA statica in deze map.

Kijkt u voor meer informatie in onze installatiehandleiding

https://support.msc-engineering.nl/solution/articles/8000023997-installatie-handleiding-idea-statica-engels-

of

https://support.msc-engineering.nl/solution/articles/8000045487-installatie-handleiding-idea-statica-nl-

Het gaat daarbij om Hoofdstuk 3: Licentie via Netwerksleutel en Hoofdstuk 4: Licentiebestanden voor softwarebestanden