Het is mogelijk om 'oude' NEN 6720 materialen te gebruiken in IDEA Statica BEAM en IDEA StatiCa RCS. Hiervoor gebruikt u de applicatie van IDEA: IdeaRS.MprlEditor.

Start c:\Program Files\IDEA RS\StatiCa7\IdeaRS.MprlEditor.exe

U kunt in de MPRL editor een eigen materialenbiliotheek aanmaken. MSc Engineering heeft voor een bibliotheek gemaakt voor de 'oude' VBC materialen volgens de NEN 6720.

U kunt de CSV-bestanden importeren via het lint 'Importeren van CSV'.

Vervolgens is er een overzicht van de geimporteerde VBC materialen beschikbaar. Doe hetzelfde voor de wapeningsmaterialen en sla de MPRL bibliotheek op via het link BESTAND > Opslaan.

U kunt nu in RCS de VBC toepassen via de Navigator > Materialen

U kunt uw bestanden materialen omwisselen voor VBC materialen via:

Door het aanpassen van gamma_c kun je fcd gelijk krijgen aan de waarde in de VBC: 25 N/mm2