Oude NEN 6720 beton- en 'zacht' staal wapeningskwaliteiten gebruiken in IDEA BEAM en IDEA RCS

Het is mogelijk om 'oude' NEN 6720 materialen te gebruiken in IDEA Statica BEAM en IDEA StatiCa RCS. Hiervoor gebruikt u de applicatie van IDEA: IdeaRS.MprlEditor.

Start C:\Program Files\IDEA RS\StatiCa7\IdeaRS.MprlEditor.exe

Mprl editor NEN6720 wapeningstaal

U kunt in de MPRL editor een eigen materialen-bibliotheek aanmaken.

MSc Engineering heeft voor een bibliotheek gemaakt voor de 'oude' VBC materialen volgens de NEN 6720.

U kunt de CSV-bestanden importeren via het lint 'Importeren van CSV'.

NEN 6720 oude norm wapeningsstaal

Vervolgens is er een overzicht van de geïmporteerde VBC materialen beschikbaar. Doe hetzelfde voor de wapeningsmaterialen en sla de MPRL bibliotheek op via het link BESTAND > Opslaan.

MPRL wapeningsmateriaal volgens NEN6720

U kunt nu in RCS de VBC toepassen via de Navigator > Materialen

materialen database NEN6720 voor IDEA Concrete

U kunt uw bestanden materialen omwisselen voor VBC materialen via:

ander wapeningsmateriaal IDEA Beton

Oud wapeningsmateriaal in IDEA Beton NEN6720

Door het aanpassen van gamma_c kun je fcd gelijk krijgen aan de waarde in de VBC: 25 N/mm2

NEN 6720 MPRL editor IDEA StatiCa