Wanneer de volgende regels in acht worden genomen kan de verbinding het snelst en het best geëxporteerd worden.

Stappen:

1. Zorg ervoor dat in Tekla Structures de link met IDEA Connection is geinstalleerd.

2. Selecteer de juiste setting door  het juiste icoon te klikken ( EC of AISC of CISC)
2. Selecteer een punt in de verbinding als oorsprong voor de verbinding in IDEA.

(LET OP dit punt wordt het centerpunt van de knoop(da !) Wanneer deze bij import in IDEA niet goed staat zal deze nooit een stabiel model kunnen bouwen.

Bijgevoegd een drietal filmpjes van Construsoft over het maken van snijpunt van 2 staven.

- Constructielijnen maken in TeklaStructures.mp4

- Hartlijnen maken in TeklaStructures.mp4

- Snijpunt op 2 lijnen maken in Tekla Structures.mp4

Het beste is dus 1 van deze handelingen uit te voeren alvorens verder te gaan.

3. Selecteer < linkermuis klik> op de eerste balk deze wordt gedefinieerd als de dragende staaf in IDEA, dan alle andere staven selecteren.

4. < Spacebar >(of middelste muisklik)

5. Selecteer een vak over de verbinding, hierdoor worden alle verbindende elementen geselecteerd.

6. <Spacebar> (of middelste muisklik)
5. De verbinding wordt geopend in IDEA
6. Selecteer het juiste modeltype voor de staven ( bij trek alleen N bijv. )

7. Maak alle lassen compleet en of compleet. ( de lasdefinitie in Tekla is anders daarom worden ze niet altijd overgenomen)

8. Maak alle gaten en gewenste uitsparingen in staven en platen

9. Voeg boutgroepen toe, indien niet overgenomen.

NB: Let bij het exporteren ook op elementen die niet standaard zijn voor verbinding volgens de Eurocode 3 zoals bijv. 'lasmoeren'

Deze kunnen niet worden herkend door IDEA, maar wel een foutmelding veroorzaken.

Het beste is deze elementen niet mee te nemen in de export.

U kunt ook de link volgen naar de engelstalige workflow van IDEA, inclusief plaatjes.

https://www.ideastatica.com/resource/#02_Steel/Videos/Tutorials/Link_to_Tekla_Structures.htm%3FTocPath%3DSteel%7CVideos%7CTutorials%7C_____6

https://www.ideastatica.com/resource/#04_BIM/Tekla/Tekla_link-teaser.htm%3FTocPath%3DBIM%7CCAD%2520programs%7CTekla%2520Structures%7C_____1

Er zijn ook beperkingen aan de export vanuit Tekla Structures naar IDEA Connection

Zie de volgende link:

https://www.ideastatica.com/resource/#04_BIM/Tekla/Tekla_limitations.htm%3FTocPath%3DBIM%7CCAD%2520programs%7CTekla%2520Structures%7C_____2