Kijkt u voor de beschrijving ook bij de volgende link:

https://www.ideastatica.com/resource/#02_Steel/FAQ/Geometry/How_to_import_load_effects_from_Excel_sheet.htm%3FTocPath%3DSteel%7CFAQ%7CGeometry%7C_____7

U kunt de last vanuit Excel op de volgende wijze in IDEA Connection importeren :

Stap 1) Maak een tabel IN EXCEL met de relevante informatie zoals de snedekrachten, belastinggeval, enz.

export vanuit excel naar IDEA Connection

Stap 2) Selecteer de juiste cellen en kopieer (cntrl+c) naar het klembord.

Stap 3)  Open in uw projectonderdeel Lasteffecten (1) in uw 'navigator'

krachten importeren naar IDEA Connection

Stap 4)  Selecteer importeren (2).

Stap 5) Zorg dat de geknipte cellen en de doel cellen gelijk zijn ( in dit geval door een lege LE toe te voegen)

( rechtermuis op 1 van de cellen > voeg in...)

snedekrachten importeren in IDEA Statica

Stap 6) Plak de geknipte cellen op hun plaats.( cntrl+v)

lasteffecten importeren in detailberekenings programma IDEA

Stap 6) Druk op [OK]. U kunt de bestaande belastingen vervangen via 'Vervang de bestaande lasten /replace existing loads.