Kijkt u voor de beschrijving ook bij de volgende link:

https://www.ideastatica.com/resource/#02_Steel/FAQ/Geometry/How_to_import_load_effects_from_Excel_sheet.htm%3FTocPath%3DSteel%7CFAQ%7CGeometry%7C_____7

U kunt de last vanuit Excel op de volgende wijze in IDEA Connection importeren :

Stap 1) Maak een tabel IN EXCEL met de relevante informatie zoals de snedekrachten, belastinggeval, enz.

Belastingen importeren vanuit MS Excel naar IDEA Connection

Stap 2) Selecteer de juiste cellen en kopieer (cntrl+c) naar het klembord.

Stap 3)  Open in uw projectonderdeel Lasteffecten (1) in uw 'navigator'

Stap 4)  Selecteer XLS import (1).

Belastingen importeren uit MS excel naar IDEA Connection

Stap 5) Zorg dat de geknipte cellen en de doel cellen gelijk zijn.

(er moet wel een LE aanwezig zijn)

Stap 6 ) Ga op het eerste vakje van  de cellen met waarden staan.

Stap 7) Plak de geknipte cellen op hun plaats.( cntrl+v)

Stap 8)  Druk op [OK]. U kunt de bestaande belastingen vervangen via 'Vervang de bestaande lasten /replace existing loads.